طعم تندرستی با کاهش مصرف قند

 

1 -قند کمتر، سلامتی بیشتر

     مصرف قند، شکر، انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها را حذف کنید.

     مصرف مواد غذایی دارای قندهای ساده (شیرینی، شکلات، آبنبات، مربا، انواع شربت ها و نوشابه ها) را کاهش دهید.

     بهتر است به جای انواع شیرینی از میوه های با طعم شیرین (مثل خرما و انواع میوه های خشک) استفاده کنید.

     به جای مصرف نوشابه های شیرین و گاز دار از آب، دوغ، کفیر، آب میوه تازه و طبیعی و ... استفاده کنید.

     به یاد داشته باشید شکر موجود در یک قوطی نوشابه گازدار (355 میلی لیتر) معادل 10 حبه قند است که می تواند موجب اضافه وزن و چاقی بشود.

 

توجه داشته باشید که:

         در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مواد قندی و شیرین مصرف شود، باعث اضافه وزن، چاقی و افزایش چربی خون می شود. به علاوه مصرف زیاد مواد قندی سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می شود.

        عادت کردن ذائقه به مواد شیرین که به طور معمول از دوران کودکی شروع می شود، عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت.

       از مصرف بستنی های پرچرب و خیلی شیرین خودداری کنید یا کمتر میل کنید. زیرا این گونه بستنی ها سرشار از چربی های حیوانی اشباع هستند.

       در هنگام خرید انواع قهوه های فوری از انواعی که بدون قند هستند انتخاب و مصرف کنید.

       به جای استفاده از قند و شکر به همراه چای، از خرما، توت خشک، انجیر خشک و سایر خشکبار در حد متعادل استفاده نمایید.

       خرید انواع شیرینی، کلوچه و شکلات را محدود و منحصر به مناسبت های خاص کنید.

       در هنگام پخت و تهیه غذا یا شیرینی ها مقدار شکر را کاهش دهید. بعضی اوقات در تهیه بسیاری از غذاها یا دسرها و کیک ها، می توان حتی تا یک سوم میزان شکر توصیه شده را به کار برد بدون این که در طعم و مزه محصول نهایی تغییر چندانی حاصل شود.

       بسیاری از میوه ها، طعم شیرین طبیعی دارند که به تنهایی برای ذائقه شیرین مناسب هستند و با استفاده از آن ها در تهیه کیک و شیرینی طعم شیرین و طببیعی را حس می کنید.

 

 

 

گردآوری: شبنم اسلامی – کارشناس تغذیه        منبع:رژیم درمانی کراوس