مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو

 

 

 

 

 

آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو استان هرمزگان مرجع قانونی در زمینه انجام آزمونهای شیمیایی و فیزیکی و میکربی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی، آشامیدنی،  آرایشی و بهداشتی و همچنین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه­های تولیدی صنایع غذایی و آرایشی- بهداشتی  در کلیه مراحل تولید، عرضه و توزیع و نمونه های وارداتی و صادراتی را از طریق انجام آزمونهای ارگانولپتیکی، فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سم شناسی بر اساس استانداردهای ملی ایران، دستورالعملها و بخشنامه­های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، زیر نظر معاون غذا و دارو دانشگاه در حال فعالیت می­باشد.

 

مراکز مجاز به ارسال نمونه­های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی:

 1. اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو

2. شبکه­های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه(شهروندان با شماره گیری تلفن 1490 می­توانند شکایت خود را در مورد سلامت مواد غذایی را ثبت و نتیجه را پی گیری نمایند.) 

3. سایر سازمان­های دولتی اعم از دادگاه­ها، فرودگاه، نیروی انتظامی (با موافقت معاونت غذا و دارو)

 

بخشهای مختلف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی این معاونت :

پذیرش نمونه،

امور اداری،

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی،

آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی،

آزمایشگاه آنالیز دستگاهی/سم شناسی،

آزمایشگاه بسته بندی،

واحد تضمین کیفیت و امور آزمایشگاه های همکار/مجاز،آزمایشگاه واحدهای تولیدی می باشد.

 

 و اهم فعالیتهای انجام شده در این بخشها به شرح زیر میباشد:

 

  1. آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
  2. بازدید و ارزیابی از آزمایشگاههای همکار و مجاز و آزمایشگاههای واحدهای تولیدی.
  3. رعایت الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بین‌المللی آزمایشگاهیISO/IEC 17025
  4. همکاری در اجرای طرح‌های تحقیقاتی و تدوین مقالات علمی
  5. آموزش دانشجویان رشته بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس
  6. برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
  7. کنترل کیفیت مواد اولیه و فرآورده‌های خوراکی،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل کشور و وارداتی به کشور.
  8. اندازه گیری میزان نگهدارنده­ها، سموم، فلزات سنگین تقلبات و آنتی بیوتیک­های غیر مجاز در مواد غذایی 
  9. این آزمایشگاه، تنها آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی زیر نظر وزارت بهداشت است که توانایی انجام آزمون کیفی مواد اولیه مورد استفاده در صنایع غذایی و بهداشتی را دارد.(دارای بخش مواد اولیه می­باشد.)

 

کارشناسان

 

15 کارشناس آزمایشگاه (دکتری تخصصی، کارشناسی ارشدو کارشناسی در  رشته های شیمی ، صنایع غذایی، میکروبیولوژی، بیوشیمی و...)

 

تجهیزات آزمایشگاهی

 

کروماتوگرافی مایع جرمی (LCMSMS)

گازکروماتوگرافی جرمی  (GCMS)

کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)

گازکروماتوگرافی(GC)

جذب اتمی(Atomic Absorption)

الایزا

اسپکتوفتومتر

تیتراتور پتانسیومتری

کارل فیشر،آنالایزر مواد غذایی

تینتومتر(رنگ سنج)

رنسیمت، کرایواستار

هضم مایکروویو،کلدال

سوکسله، نقطه ذوب

رفرکتومتر

انواع آون

انواع انکوباتور

اتوکلاو و ....