قند چیست؟
قند در واقع کربوهیدرات ساده ای است که به دسته ای از مواد شیمیایی تعلق دارد که مزه ی شیرین دارند. قند به اشکال متعددی وجود دارد و سه نوع عمده ی آن ساکاروز، لاکتوز و فروکتوز است. سلول های ما هم برای ادامه حیات نیاز به قند (گلوکز) دارند اما استفاده ی بیش از حد از آن می تواند برای سلامتی مضر باشد.
مضرات مصرف بالای قند :
چاقی
فشار خون بالا
چربی خون بالا
سکته های قلبی
آلزایمر
خرابی دندان ها
دیابت
افسردگی
چند نکته برای کاهش قند مصرفی:
مقدار قند و شکر مصرفی خود را کاهش دهید : همراه چای از توت خشک ، کشمش و یا خرمای خشک استفاده کنید.
مصرف نوشیدنی های شیرین را کاهش دهید : چای و قهوه ی شیرین و نوشابه های میوه ای را محدود کنید .
طعم های شیرین طبیعی را جایگزین شکر کنید : به جای انواع دسرهای شیرین از میوه جات استفاده کنید .
هنگام خرید، برچسب های تغذیه ای را بخوانید : کلمات ساکارز ، گلوکز ، لاکتوز ، مالتوز ، شربت ذرت ، مالتو دکسترین نشان دهنده وجود قند در محصول است.
کاهش مصرف کمپوت ها و محصولات بسته بندی شده آماده : به جای مصرف کمپوت ها از میوه جات طبیعی استفاده کنید.
برای صبحانه فرزندانتان : به جای استفاده از غلات آماده صبحانه و انواع کیک ها از نان و پنیر ساده استفاده کنید.
کاهش مصرف آب میوه ها و نوشیدنی های صنعتی : به جای استفاده از آب میوه های صنعتی ، از آب میوه های طبیعی و یا خود میوه جات استفاده کنید.